Várjuk észrevételeit
A A A

Szegedi Vadaspark

www.zoo.szeged.hu
A Szegedi Vízmű számára egyértelmű, hogy a vízszolgáltatást csak úgy szabad végeznie, ha közben megóvja a vízi és szárazföldi élővilágot. A Szegedi Vadaspark már puszta létével is a természet szeretetére, az élőlények megismerésére és óvására hívja fel a figyelmet. 2000 decembere óta szakmai hátterünkkel segítjük a park működését: munkatársaink, szakembereink részt vettek az egyes állatok életterének kialakításában, emellett folyamatosan ellenőrizzük a park területén lévő felszíni vizek minőségét.

Korábbi híreink:


Pingvinház átadás a Szegedi Vadasparkban - 2012
A Víz Világnapjához kapcsolódóan, március 24-én került sor a Vadasparkban a pingvinház ünnepélyes átadására. A pápaszemes pingvinek lakóhelyét Dr. Botka László, Szeged polgármestere, Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű vezérigazgatója, valamint Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója adták át.
Ebből az alkalomból a Vízmű örökbe fogadta a pingvinház egyik lakóját, Kowalskit.


Vízműves lett Tigi és Chippo, a két törpe víziló - 2009
Egy nagy tortával, a törpevízilovak örökbefogadásával és rendkívüli felajánlással köszöntötte a 20 éves Vadasparkot a Szegedi Vízmű Zrt. A torta átadására és a két víziló – Tigi és Chippo – ünnepélyes „vízművessé” fogadására 2009. június 13-án, a Vadasparkban, a Szegedi Vízmű céges Családi napján, a vízmű számos dolgozójának és családtagjaiknak részvételével került sor.Vizes élőhely átadás - 2004
A tizenötödik születésnapját ünneplő Szegedi Vadasparkban vizes élőhely-bemutatót és vidramenhelyet avattak 2004. március 19-én. A víz világnapjához kapcsolódó rendezvényen a környezetvédelmi miniszter egy kölyökvidrát is szabadon engedett a Sancer-tavaknál.
A vizes élőhely építési, kivitelezési munkálataiban a Szegedi Vízmű gépészeti üzemének munkatársai is részt vettek, akiknek már nagy tapasztalata van a Vadasparki állatok élőhelyeinek kialakításában.

Hópárduc-kifutó a Szegedi Vadasparkban – A hegyek szellemeinek új otthona - 2002
2002. augusztus 14-én hivatalosan is átadták a hópárducok számára készített kifutót a Szegedi Vadasparkban. A nagymacskák otthonának kialakításához nélkülözhetetlen segítséget nyújtott a Vadaspark támogatója, a Szegedi Vízmű, amely térítésmentesen vállalta a létesítmény felépítését.
A "hegyek szellemeinek" is nevezett, Közép-Ázsia hegységeiben őshonos hópárducok jelenleg a világ legveszélyeztetettebb állatfajai közé tartoznak. Megmentésükre Európában elindult egy fajmegmentő program, amelyhez csatlakozott a Szegedi Vadaspark is. 
 
 

Bejelentkezés