Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
A Szegedi Vízmű Zrt. központi telefonszáma
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
A Szegedi Vízmű Zrt. központi email címe
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
A Szegedi Vízmű Zrt. helyzete a Google Térképen
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Folytatódnak a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok az Aradi vértanúk terén

2023. 05. 18.

A Szegedi Vízmű Zrt. további vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez az Aradi vértanúk terén. A munkálatok most a Rerrich Béla tér - Tisza L. krt. közötti vezetékszakaszon folytatódnak, május 24-től várhatóan június végéig.

Az idén január-februárban felújított vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben, ami azonnali beavatkozást igényelt, így a jellemzően több, mint 50 éves vezetékeknél nem lehetett tovább halasztani a felújítást. 

Az elvégzett vizsgálatok alapján szükségessé vált a további szakasz rekonstrukciója is.

A munkálatok során útlezárásra és forgalomelterelésre lehet számítani:

Az Aradi vértanúk tere körüli útszakaszon biztosított lesz az egyirányú forgalom a Tisza L. krt-tól a Rerrich Béla téri leágazás irányába, de időszakosan – munkanapokon 9:00 és 13:00 között – teljes útzár lehetséges, amely mind az autós, mind a kerékpáros közlekedést érinti. (A kerékpárosok itt jelenleg két irányban közlekedhetnek. A munkálatok ideje alatt a kerékpáros közlekedés is egyirányú lesz!)

térkép

A munkálatok a villamos közlekedést nem befolyásolják! Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű.

A víziközmű munkálatokat követően az érintett útburkolat aszfaltozására is sor kerül, a Zrínyi u. – Tisza L. krt. között. A tervek szerint – az aszfaltozást követően – várhatóan 2023. június végére állhat vissza a közlekedésben a megszokott rend.

A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi Szeged város megbízásából. A rekonstrukció kivitelezése a városi Vízügyi Építési Alap terhére történik.

A közlekedést a rekonstrukciós munka idejére kihelyezett táblák segítik, kérjük, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek! Köszönjük a megértésüket és türelmüket!

Szegedi Vízmű Zrt.

Folytatódnak a vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok az Aradi vértanúk terén

További híreink

Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
2024. 04. 26.
Meghibásodás miatt csatorna-hálózati hibajavítási munkálatokat kezd 2024. április 30-án a Szegedi Vízmű…
Zsilip-tolózár javítás a Vértónál
Zsilip-tolózár javítás a Vértónál
2024. 04. 24.
A Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetésében lévő Vértónál üzemelő – a vízszint szabályozásához szükséges –…
Összes hír Tovább az Összes hírre