Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Szegedi vadaspark

Szponzori tevékenység

A Szegedi Vízmű igyekszik a helyi közéletben is szerepet vállalni, és figyelemre méltó szponzorációs tevékenységet folytat, hiszen egy hosszú távon és felelősen gondolkodó szolgáltató cégnek nem csupán szolgáltatnia kell, hanem a társadalom környezeti felelősségéből is részt kell vállalnia. Ez különösen igaz a Szegedi Vízműre, amely környezetünk egyik legnagyobb kincsét, a vizet szolgáltatja.

Hitvallásunk közvetítésére az egyik leghatékonyabb eszköz olyan szervezetek, létesítmények vagy egyesületek támogatása, amelyek kötődnek a Szegedi Vízmű környezetpolitikájához. Így találtunk rá a Szegedi Vadasparkra és a sportra. Társaságunk életében – az elmúlt évekhez hasonlóan – a társadalmi szerepvállalás részeként továbbra is nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem, a sport, valamint a jövő fogyasztóival való kapcsolattartás.

Szegedi Vadaspark

vadaspark1http://www.zoo.szeged.hu
A Szegedi Vízmű számára egyértelmű, hogy a vízszolgáltatást csak úgy szabad végeznie, ha közben megóvja a vízi és szárazföldi élővilágot. A Szegedi Vadaspark már puszta létével is a természet szeretetére, az élőlények megismerésére és óvására hívja fel a figyelmet. 2000 decembere óta szakmai hátterünkkel segítjük a park működését: munkatársaink, szakembereink részt vettek az egyes állatok életterének kialakításában, emellett folyamatosan ellenőrizzük a park területén lévő felszíni vizek minőségét.

Korábbi híreink:

Új ivókutak a Szegedi Vadasparkban – 2023

Részletek:

Mesejáték a Szegedi Vadasparkban – 2021 

Részletek:

20 éves sikeres együttműködés – A Szegedi Vadaspark és a Szegedi Vízmű – 2020 

Örökbe fogadtuk az indiai orrszarvút.

Részletek:

Pingvinház átadás a Szegedi Vadasparkban - 2012

pingvinház

A Víz Világnapjához kapcsolódóan, március 24-én került sor a Vadasparkban a pingvinház ünnepélyes átadására. A pápaszemes pingvinek lakóhelyét Dr. Botka László, Szeged polgármestere, Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű vezérigazgatója, valamint Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója adták át.
Ebből az alkalomból a Vízmű örökbe fogadta a pingvinház egyik lakóját, Kowalskit.

Vízműves lett Tigi és Chippo, a két törpe víziló - 2009