Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Vértó – horgászrend, tudnivalók

A Szegedi Vízmű Zrt. által üzemeltetett Vértó elsődleges funkciója záporvíz-tározó, ezért a vízszint és a víz minősége az időjárás függvényében változhat.
Másodlagos hasznosítása a területnek, napijegyes horgásztó üzemeltetése. Víztér-kód 06-070
20 darab épített és sorszámozott stég várja a horgászokat, és pergetés céljából további parti helyek is használhatók a part és a növényzet rongálása és károsítása nélkül. A számozott helyek előzetesen csak nyitásra foglalhatóak, a halőrrel történt előzetes egyeztetés alapján. A foglalást nyitástól számított 15 percig tartjuk fenn. 12. sz. stég mozgáskorlátozottak számára kijelölt horgászhely, mely előzetes egyeztetést igényel.
WC és mosdó a halőrháznál található és azt minden horgász használhatja.
A hely kiválóan alkalmas horgászrendezvények lebonyolítására is, annak feltételeiről a halőrháznál lehet érdeklődni.

Információk, horgászrend

vér-tó horgész logo

A Vértó a Facebookon: https://www.facebook.com/Szeged-V%C3%A9rt%C3%B3-1294707344006010


A Vértóról
 
2014 októberétől várja a Szegedi Vízmű Zrt. a tóhoz a horgászokat. Ekkorra fejeződött be a Társaság üzemeltetésében lévő, és záportározóként funkcionáló Vértónál a horgászati funkció kialakítása.
A Vízmű vállalkozási tevékenység keretében végezte a tónál a munkálatokat, és a horgászati célú hasznosítást is: 10 db stéget építettünk a tó partjára  (ma már 20 darab épített és sorszámozott stég várja a horgászokat) - amelyből az egyik akadálymentesített -, valamint egy igényesen kialakított, külső megjelenésében a környezethez illeszkedő faházat munkatársaink számára.

horgászat

A tavat intenzíven telepített horgászvízként üzemeltetjük, folyamatosan pótoljuk a halállományt. Az aktuális telepítések időpontjáról (és az ezzel együtt járó horgászati tilalomról) a helyszínen, a Társaság honlapján, illetve a médián keresztül is tájékoztatjuk a horgászokat.
 
Több szegedi záportározóban már évek, évtizedek óta lehet horgászni, más szegedi horgászegyesületek felügyelete mellett. A Vértónál a horgászati funkció kialakítását nagymértékben elősegítette, hogy 2009 őszén megtörtént a tómeder kotrása, azóta jelentősen javult a víz minősége. A tó vizének esetlegesen szükséges pótlását, illetve – amennyiben szükséges – a vízminőség javítását mélyfúrású kút segítségével tudjuk megoldani. A folyamatos ellenőrzés mellett természetesen a vízminőség vizsgálatok gyakoriságát is növeltük.
 
A munkálatok megkezdése előtt egyeztettünk a Magyar Madártani Egyesület Csongrád Megyei Tagszervezetével, valamint az érintett civil szervezetekkel is, hisz számunkra is kiemelkedően fontos mind a tó, mind a tó közvetlen környezetének megóvása, védése, amit jelentősen segít, hogy a tó partján megtalálható faházban éjjel-nappal szolgálatot ellátó munkatársaink is fokozott figyelmet fordítanak a tó környezetére.