Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
A Szegedi Vízmű Zrt. központi telefonszáma
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
A Szegedi Vízmű Zrt. központi email címe
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
A Szegedi Vízmű Zrt. helyzete a Google Térképen
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Minőség irányítási fejlesztés a határmenti folyókon: Körös-Maros-Tisza, projektzáró rendezvény

2023. 11. 30.

banner

Minőség irányítási fejlesztés a határmenti folyókon: Körös-Maros-Tisza

Improving quality management of cross-border rivers: Criș (Körös), Mureș (Maros) and Tisa (Tisza)

AQUALITY – ROHU-208

Az Aradi Vízmű, Algyő Nagyközség Önkormányzata és a Szegedi Vízmű Zrt. partnerségben valósította meg az Interreg V-A Románia Magyarország Regionális Együttműködési Program által támogatást nyert projektjét.

A környezet- és természetvédelem egyik jó példáját mutatta meg ez a határon átnyúló közös törekvés. A projekt fő célja volt folyóink ökológiai állapotának javítása a pályázó partnerek által üzemeltetett szennyvíztisztító telepek technológiai fejlesztésével.

A korszerűsítések által a telepek üzemeltetési, energetikai és a technológiai szempontból hatékonyabb működése lett biztosítva, mely által a kezelt, és a folyókba kibocsájtott szennyvizek minősége is javult. 

A fejlesztés négy Arad megyei, illetve a szegedi és az algyői telepeket érintette. A teljes 4.060.327,24 euró összegű megvalósításhoz az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2.549.744,47 euróval, a Hazai társfinanszírozás (Nemzeti Forrás) 96.642,94, a Román állami tásfinanszírozás 264.244,35 euróval járult hozzá.

A projekt 2018. december 1-én kezdődött, melynek ünnepélyes zárására 2023. november 29-én került sor itt Szegeden, amelyen a projekt menetéről, eredményeiről számoltunk be.

Szegedi Vízmű Zrt.