Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Vízvezeték-rekonstrukciós munka kezdődött az Aradi Vértanúk terén – útlezárással és forgalomeltereléssel

2023. 01. 09.

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez két ütemben az Aradi Vértanúk terén 2023. január 9-től – várhatóan – február végéig. A munkálatok során útlezárásra és forgalomelterelésre kell számítani.

A most felújításra kerülő vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben (legutóbb december végén), ami azonnali beavatkozást igényel, így a jellemzően több mint 50 éves vezetékeknél nem halasztható tovább a felújítás.

A meglévő vízvezeték átépítése nyílt munkaárokban történő kivitelezéssel valósul meg. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi. A rekonstrukció kivitelezésének forrása a városi Vízügyi Építési Alap.

Forgalmi változások, korlátozások az első ütemben (várhatóan január végéig): 

Az Aradi Vértanúk tere körüli útszakasz a Rerrich Béla téri leágazástól a Zrínyi utcáig van lezárva, az autós és a kerékpáros forgalom elől is.

Mind az autósok, mind a kerékpárral közlekedők a Rerrich Béla téren keresztül tudják megkerülni a lezárást, a Rerrich Béla tér és a Somogyi utca közötti úton, ahol a forgalmi irány a munkálatok idejére ideiglenesen megváltozik (Rerrich tér irányából lehet csak haladni a Somogyi utca felé).

A munkálatok a villamosközlekedést nem befolyásolják!

Az érintett körzetben az ivóvízszolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű.

A tervek szerint – teljes szélességű aszfaltozást követően – 2023. február végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend.

A közlekedést táblák segítik, kérjük, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek! Köszönjük a megértésüket és türelmüket!


Szegedi Vízmű Zrt.

Vízvezeték-rekonstrukciós munka kezdődött az Aradi Vértanúk terén – útlezárással és forgalomeltereléssel

További híreink

Elindultak a Szegedi Vízművesek az UltraBalatonra!
Elindultak a Szegedi Vízművesek az UltraBalatonra!
2024. 05. 03.
Idén már harmadik alkalommal képviselik kollégáink a Szegedi Vízmű Zrt.-t az UltraBalatonon.  A Balatont…
Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
2024. 04. 26.
Meghibásodás miatt csatorna-hálózati hibajavítási munkálatokat kezd 2024. április 30-án a Szegedi Vízmű…
Összes hír Tovább az Összes hírre