Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
A Szegedi Vízmű Zrt. központi telefonszáma
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
A Szegedi Vízmű Zrt. központi email címe
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
A Szegedi Vízmű Zrt. helyzete a Google Térképen
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Víz világnapja alkalmából új információs tablók kerültek a Szent István téri víztoronyba

2023. 03. 23.

Az ivóvízről és a szennyvízről, a tudatos víz- és csatornahasználatról szóló új információs tablókat készíttettünk, melyek a Víz világnapjára készültek el. A tablókat a Szent István téri víztoronyban helyeztük ki, ott tekinthetők meg először a hétvégi Nyílt napokon (2023. március 24-25-26.).

A tablók a „KEHOP 2.1.7-19-2019-00016 A víziközmű-szolgáltatással kapcsolatos szemléletformálás” projekt keretében készültek, és nyitvatartási időben a víztoronyban megtekinthetőek, illetve a honlapunkról letölthetőek.

Tablók letöltése:

Bevezető

Hogyan csökkenthető a vízfelhasználás1

Hogyan csökkenthető a vízfelhasználás2

Az ivóvíz

Mit ne öntsünk a szennyvízcsatornába

Mit kezdjünk a hulladékokkal

A szennyvíz

Az ivóvíz – A földi élet egyik legfontosabb tényezője a víz. Minden életműködéshez szükség van rá, nélküle a növények kiszáradnak, nem lenne állati, emberi élet sem. De hiába borítja víz bolygónk kétharmadát, mégis csak elenyésző százaléka a könnyen hozzáférhető édesvíz. 

Ma még hazánkban természetes, ha megnyitjuk a csapot, akkor ivóvíz folyik belőle. Megisszuk, fürdünk benne, főzünk, mosunk, mosogatunk vele. Használjuk kézmosáshoz, fogmosáshoz, takarításhoz, locsoláshoz, a WC öblítéséhez, vagy kocsimosáshoz is.

Magyarországon egy ember átlagosan napi 110 liter vizet használ el, ami akár a felére is csökkenthető egy kis odafigyeléssel. De hogyan jut el a hozzánk az ivóvíz?

A szennyvíz – A szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás napjainkban különösen kiemelt feladat. A környezetbe tisztítás nélkül visszaengedett szennyvíz környezetszennyezést okozhat.

Fontos, hogy tudatosan, odafigyeléssel használjuk a csatornahálózatot! Bizonyos szennyező anyagok dugulást okozhatnak a csatornarendszerben, illetve a szennyvízkezelési technológia is nehezen tud megbirkózni azokkal. Ezért nagyon fontos, hogy ne juttassunk a szennyvízcsatornába konyhai maradékot, használt sütőolajat, zsírt, nedves törlőkendőt, pelenkát, egészségügyi betétet, maszkokat, ruhákat, gyógyszereket, benzint, vegyi anyagokat, robbanásveszélyes folyadékot, valamint építési törmeléket, fém, illetve műanyag hulladékot! 

Szegedi Vízmű Zrt.

Víz világnapja alkalmából új információs tablók kerültek a Szent István téri víztoronyba

További híreink

Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
2024. 04. 26.
Meghibásodás miatt csatorna-hálózati hibajavítási munkálatokat kezd 2024. április 30-án a Szegedi Vízmű…
Zsilip-tolózár javítás a Vértónál
Zsilip-tolózár javítás a Vértónál
2024. 04. 24.
A Szegedi Vízmű Zrt. üzemeltetésében lévő Vértónál üzemelő – a vízszint szabályozásához szükséges –…
Összes hír Tovább az Összes hírre