Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Fő fasoron

2023. 07. 24.

A Szegedi Vízmű vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez a Fő fasoron, a Temesvári krt. – Torockói u. közötti szakaszon, júliustól várhatóan november végéig.

A munka első üteme 2023. július 10-én már elkezdődött, a Fő fasor – Közép fasor – Jobb fasor – Temesvári krt. által határol „tömbbelső” területén. A mai naptól a Fő fasornak a Temesvári krt. és a Közép fasor közötti szakaszán folytatódik a rekonstrukció. 

A felújításra kerülő vezetékek elöregedtek, az anyaguk több helyen meggyengült, így szükségessé vált a csövek cseréje. Az adott szakaszon jelenleg több – különböző nyomáson üzemelő – ivóvízvezeték helyezkedik el. A rekonstrukciós munkálatok során két új – egymással párhuzamosan futó – vezeték kerül kiépítésre. A Szegedi Vízmű a kivitelezés során különös figyelmet fog fordítani a platánok védelmére, ezért az új vezetékek nyomvonalának megtervezésekor elsődleges szempont volt, hogy megfelelő védőtávolságot alakítsunk ki a fasor, valamint az új vízvezetékek között.

Forgalmi változások, korlátozások:

A vezetékek felújítása több ütemben zajlik majd. A munka előrehaladásáról, és a munkafolyamatokkal járó forgalomváltozásról az érintett lakosság előzetes tájékoztatást kap.

térkép

- Mától, várhatóan július végéig bontási, feltárási munkákat végzünk a Fő fasor - Temesvári körút sarkán, időszakos lezárás mellett. A munkálatok ideje alatt – a Bertalan híd irányából érkezők nem tudnak majd balra, a Temesvári krt-ról a Fő fasorra kanyarodni. A Szőreg irányából érkezőknek sávszűkületre kell számítaniuk, a belső sáv kerül lezárásra, a külső sávon a haladás biztosítva lesz (az egyenes irányban haladás, illetve a jobbra kanyarodás is).

- A munkálatok ideje alatt az érintett területeken – ütemenként, szakaszosan – parkolási tilalomra, illetve időszakosan útlezárásra és forgalomelterelésre is kell számítani. 

- A munkálatok az arra közlekedő buszok útvonalát is érintik majd, ideiglenes buszmegállók kialakításával.

- A munkaterületet az arra közlekedők a környező utcákban (Jobb fasor, Bal fasor) kerülhetik ki.

A rekonstrukciót a Szegedi Vízmű Zrt. végzi Szeged város megbízásából.

Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű.

A víziközmű munkálatokat követően az érintett útszakasz aszfaltozására is sor kerül majd. A tervek szerint 2023. november végére visszaállhat a közlekedésben a megszokott rend. 

A közlekedést a felújítás idejére kihelyezett táblák segítik, kérjük, hogy az arra közlekedők fokozottan figyeljenek! Köszönjük a megértésüket és türelmüket!

Szegedi Vízmű Zrt.

Frissítés! - 2023.11.30.

A munkálatokat számos – előre nem látható – akadály nehezítette, így a befejezés a jövő év elejére áthúzódik, és időjárástól is függően várhatóan az I. negyedév végére fejeződik be a víziközmű rekonstrukció. Ezt követi majd a burkolat helyreállítása, az aszfaltozás.

Köszönjük a megértésüket és türelmüket!

Szegedi Vízmű Zrt.

Vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok a Fő fasoron

További híreink

Elindultak a Szegedi Vízművesek az UltraBalatonra!
Elindultak a Szegedi Vízművesek az UltraBalatonra!
2024. 05. 03.
Idén már harmadik alkalommal képviselik kollégáink a Szegedi Vízmű Zrt.-t az UltraBalatonon.  A Balatont…
Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
Csatorna-hálózat javítás a Bocskai utcában
2024. 04. 26.
Meghibásodás miatt csatorna-hálózati hibajavítási munkálatokat kezd 2024. április 30-án a Szegedi Vízmű…
Összes hír Tovább az Összes hírre