Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Ügyféltájékoztató - e-számla

REGISZTRÁLJON ITT!

Tisztelt Felhasználónk!
A Szegedi Vízmű Zrt. 2009 évben indította el e-számla szolgáltatását, melyet a Díjnet e-számla szolgáltató rendszerének használatával vehetnek igénybe víz- és szennyvízelvezetési szolgáltatásban részesülő ügyfeleink.

 

Az Ön böngészőjében nincs a tartalom megtekintéséhez szükséges Flash bővítmény (plug-in) telepítve.

 

Mi az e-számla?
Az e-számla egy olyan, elektronikus formában kibocsátott számla, amelyen pontosan azok az adatok szerepelnek, mint az eddigi papír alapú, kinyomtatott számlán. Hitelessége biztosított: ezt garantálja a jogszabály szerinti elektronikus aláírás és az időbélyegző. Így igazolásként – elektronikus formában – bárhol elfogadható.

 • Az elektronikus aláírás az elektronikus úton készülő dokumentumok hitelesítése annak érdekében, hogy mellőzhető legyen annak nyomtatása, kézi aláírással történő hitelesítése.
 • Az időbélyeg igazolja, hogy az adott dokumentum a tranzakció pillanatában már létezett. Az időbélyegzést az erre hitelesített szolgáltatók végezhetik.

Hogyan vehető igénybe az e-számla szolgáltatás?

A szolgáltatás eddig a www.dijnet.hu oldalon indított kétszintű regisztrációval, 2016. március hótól egyszerűbben, a Szegedi Vízmű Zrt. honlapjáról indított regisztrációt követően vehető igénybe. 
 

A regisztráció


Első lépésként a honlapunkon található regisztrációs felületen a víz- és szennyvízelvezetési díjas számlákon szereplő azonosítóit adja meg. A fizető nevének jóváhagyását követően néhány személyes adat, illetve a levelezéshez szükséges e-mail cím rögzítése szükséges.  
Az adatok jóváhagyását követően elektronikus levelünket már a Díjnet ügyfélszolgálata továbbítja az Ön által megadott e-mail fiókba.


A levél útmutatását követve megtörténhet regisztráció aktiválása.
Amennyiben Ön még nem ügyfele a Díjnet számlabemutatási rendszerének, a felhasználói fiók létrehozásához mindössze a korábban megadott adatainak az ellenőrzését kell elvégeznie.

 

 Ha rendelkezik felhasználói fiókkal a Díjnet rendszerében, akkor a számlakibocsátói regisztráció véglegesítésén túl nincs más teendője.
 A sikeres regisztrációs lépésekről minden esetben visszajelzést kap az Ön által megadott e-mail címre.

Amennyiben a www.dijnet.hu oldalon kezdeményezi a regisztrációt, a felhasználói fiók létrehozását követően a számlakibocsátó (jelen esetben a Szegedi Vízmű Zrt.) nevére, logójára kattintva indíthatja az elektronikus számla igényét. 
A továbbiakban minden szükséges lépésről, tennivalóról e-mailben kap tájékoztatást.


 

Elektronikus számláit bármikor lementheti saját számítógépére vagy egy tetszőleges adathordozóra. Amennyiben úgy dönt, hogy az e-számla szolgáltatást mégsem igényli Társaságunktól, a papíralapú számlázás bármikor visszaállítható. Ha a felhasználói fiókját nem szünteti meg, akkor minden korábbi elektronikusan bemutatott (megjelenített) számlához hozzáférhet a számla első megjelenítését követő 18 hónapig.

Hogyan történik a fizetés?

Az elektronikus számlák fizetése történhet egyedi utalással, csoportos beszedési megbízással, vagy az e-számla szolgáltató rendszeren keresztül átutalással, bankkártyával.

Egyedi átutalás: választása szerint, saját bankjának kondícióival
Csoportos beszedés: ha csoportos beszedési megbízással egyenlítette eddig a számláit, akkor nincs teendője. Automatikusan ezután is így történik a számlafizetés, mindaddig, amíg Ön nem kéri a módosítást.
Az e-számla szolgáltató rendszeren keresztül történő egyedi átutalás: 
   - a Díjnet szerződött banki partnereivel a felhasználók részére díjmentes.
   - a bankkártyás fizetés díjmentesen indítható.

Az e-számla szolgáltatást igénybe vevő felhasználóink részére a csekken (készpénz-átutalási megbízással) történő számlakiegyenlítés nem lehetséges.

Az e-számla előnyei

 • Számláit az Interneten keresztül bármikor és bárhol megtekintheti, és gondoskodhat azok kifizetéséről.
 • A számlák a kiállításuk után azonnal az Ön rendelkezésére állnak, valamint a számlák érkezéséről e-mailben értesítést küldünk.
 • Nem kell a postán a csekkel sorban állnia, a számlákat és az igazolószelvényeket őriznie.
 • Korábbi számláit könnyen visszakeresheti, hiszen ezeket rendezett formában 18 hónapig az Interneten elérhetővé tesszük.
 • Az adatkapcsolat biztonságos titkosítással védett környezetben történik.
 • Az elektronikus formában megjelenő számlák esetében nem csak a tárolás, a megőrzés, a visszakeresés lesz egyszerűbb, de a kevesebb papírfelhasználással környezetünket is óvjuk.
 • Az e-számla szolgáltatás ingyenes.

Rövid összefoglaló

 1. Regisztráljon e-számlára Honlapunkon, vagy a Díjnet Zrt. honlapján (www.dijnet.hu). 
 2. A regisztráció néhány azonosító adat megadásával egyszerűen elvégezhető.
 3. A megadott adatokat munkanapokon 24 órán belül, pénteki és munkaszüneti napon történő  regisztráció esetén az első munkanapon feldolgozzuk. A sikeres regisztrációról az Ön által megadott e-mailcímen értesítjük.
 4. Minden elkészült víz- és szennyvízelvezetés szolgáltatási számlájáról e-mailben kap értesítést.
 5. Számláinak kiegyenlítésére többféle lehetőséget biztosítunk.
 6. Elektronikusan bemutatott (megjelenített) számláit a www.dijnet.hu oldalon bármikor megtekintheti, illetve lementheti a saját számítógépére vagy egy tetszőleges elektronikus adathordozóra.
 7. Számla tartalmával kapcsolatos észrevételeivel, kérdésével keresse ügyfélszolgálati munkatársainkat (ugyfel@szegedivizmu.hu, tel.: 62/55 88 55), az e-számla bemutatásával (megjelenítésével) kapcsolatban a Díjnet Zrt. ügyfélszolgálatához fordulhat (www.dijnet.hu)
   

Kérjük, REGISZTRÁLJON MOST!