Szegedi Vízmű Zrt.
Szegedi
Vízmű Zrt.
A Szegedi Vízmű Zrt. központi telefonszáma
Központi telefonszám
+36 62 55 88 55
A Szegedi Vízmű Zrt. központi email címe
Központi e-mail
vizmu@szegedivizmu.hu
A Szegedi Vízmű Zrt. helyzete a Google Térképen
6720 Szeged,
Tisza Lajos krt. 88.

Szeged Városi Szennyvíztisztító Telep

A szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztítás közegészségügyi jelentősége mellett a sűrűn lakott településeken mára környezetvédelmi okokból is kiemelt feladat. Szeged nagy erőfeszítéseket tett és tesz annak érdekében, hogy a város közigazgatási területén keletkezett szennyvizek ne terheljék a Szegediek által annyira szeretett folyót, a Tiszát.

1998 óta üzemel a Szeged Városi Szennyvíztisztító Telep, amely az összegyűjtött szennyvizek mechanikai tisztítását biztosította 2006-ig.  A Tisza vízminősége, az EU-csatlakozás megkövetelte, hogy Szeged korszerű és gazdaságosan üzemeltethető szennyvíztisztító teleppel rendelkezzen, a 2006-ra teljesen lecsatornázott területén összegyűjtött szennyvizeinek tisztítására.
Ilyen korszerű, 60 000 m3/nap kapacitású biológiai szennyvíztisztító telep épült meg 2006-ra Szegeden, amely a város, és négy érintett (Tiszasziget, Újszentiván, Kübekháza, Deszk,) – Szeged környéki – település szennyvizeinek tisztítását végzi.
 

A biológiai szennyvíztisztító felépítése az utóbbi évek egyik legnagyobb környezetvédelmi beruházása volt, amely nagy jelentőséggel bír mind a város, mind a Szegedi Vízmű életében. A biológiai szennyvíztisztító telep ma Magyarország egyik legkorszerűbb szennyvíztisztító telepe, olyan mű létesült, ami hosszú távon, gazdaságosan üzemeltethető, s amelyre méltán lehetünk büszkék.
 

Bővebb tájékoztató itt elérhető!